Hartig brood met veel kruiden

Dit brood is hier écht een succes,bij de 1e keer ben ik gaan experimenteren met allerhande kruiden,half gedroogde tomaatjes,ajuin etc...en deze is alweer super lekker...

Succes bij de apero,kaasplankje, uit het vuistje...ik bak deze alvast geregeld.

ga je ook het recept aanpassen,hou dan rekening met gewicht , vochtgehalte en gebruik goede  extra vierge olie voor de smaak.

en nu...aan de slag!

Ingrediënten:

- 400 gr Frans krokant bloem
- 200 gr bloem
- 12gr verse gist
- 320ml water
- 20ml olijfolie
- 6gr zout                                                                                        - 50 gr gemalen emmental
- 40gr gedroogde serrano blokjes
- 2 koffielepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 1klein rood uitje in fijne ringetjes gesneden
- 2el gedroogde ui
- 1takje rozemarijn héél fijn gesneden
- 2takjes tijm (afgeritste blaadjes)
<span;>- 1teentje geperste look

Extra:
- 1teentje look geperst
- rozemarijn
- 2 el olijfolie
- paar takjes verse tijm
- fleur du sel flakes

Kneed alle ingrediënten en doe er zodra de deeg één geheel is, het zout bij...kneed een 10 tot 13 min met de robot,maak een bal op het bebloemde werkvlak en leg in een ingeoliëde pot  voor 40min overdekt met vochtig doek voor 1e rijs.
Druk de deeg niet te plat ,deel door 4gelijke delen, maak daar worsten van (ongevr 35x 3cm) en ga vlechten zoals op de foto.
Steek de uiteinden onder het deeg en bol op. , 2e rijs 40min...

Zet de oven op 200°

Maak een papje van olijfolie,rozemarijn,look,tijm en in een grinder maak je alles heel fijn.
Duw dan met de achterkant van een potlood of penseel putjes in de deeg...strijk rijkelijk in met het papje, verdeel er wat fleur du sel flakes over  en zet voor ongevr 25 a 30min in de oven...

Succes met dit heerlijk brood!