Kasteelbier Rubus broodje

Ik beloofde het al eens in de bierboetiek van Kasteelbier Vanhonsebrouck.. De rouge het bekende kriekenbier is al lang mijn bier prefereé en toen kwam men met die Rubus op de proppen..Men zegt steeds "vrouwenbiertje" maar mispak u niet...8° is heus geen licht biertje maar beide O zo lekker...
ik kon niet snel genoeg proeven en oordelen zodra het brood was afgekoeld...bij wat past dit brood nu het beste? Ik zou het aanraden bij een kaasschotel of in de broodtoaster en dan met een laagje verse roomkaas.
Mijn receptje deel ik graag...
Ingrediënten: (voor één groot of 2 kleine broodjes)
- 400gr bloem voor wit brood
- 200gr grof tarwe meel voor bruin brood
- 10gr droge gist
- 10gr zout
- 325ml Rubus Kasteelbier
- 20gr broodverbeteraar
- 100gr diepvries framboosjes
- 20gr kristalsuiker
Bereiding:
Doe bloem, tarwe meel,droge gist,suiker,bier en broodverbeteraar (of boter/ smout) in de kneed pot en kneed 3min op 2e stand,voeg dan het zout toe en laatst de framboosjes (losgemaakt maar niet ontdooid.kneed 12 a 15min, doe de het vrij vochtige deeg op een bebloemde werkblad en met een spatel bol je het op,werk met een weinig bloem,dat gaat gemakkelijker
Doe de deeg in een licht geoliede kom en laat 45min rijzen .
Haal de deeg dan uit de pot en deel in 2gelijke delen.duw het plat (ontluchten) en bol het terug op,doe het in een bakvorm en laat de deeg terug 30min rijzen, doreer het broodje met losgeklopt ri en bak nu tot kerntemperatuur van 95°
Sucses en smakelijk!
