Mangotaartje met rozijntjes en een lekkere crumble

Heerlijk zoet taartje met een zuurtje en vleugje chocolade
Ingrediënten:
- 135 gr zachte roomboter
- 120 gr kristalsuiker
- 265 gr zelfrijzend bakmeel
- 1ei (M)
- 5 gr vanillesuiker
- snuf zout
- 150gr donkere chocolade in stukjes
vulling:
- 550 gr verse mango
- 150 gr rozijnen
- 1 1/2 el kaneel
- 1 el citroensap
de crumble:
- 75 gr koude roomboter, in blokjes
- 100 gr bloem
- 100 gr kristalsuiker
- snuf zout
- poedersuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°.
Vet een springvorm (of andere vorm) in met boter.
Meng de rozijnen, kaneel ,citroensap met de mangoblokjes.
Kneed de boter,suiker, het bakmeel, vanillesuiker, een snuf zout en het geklutste ei door elkaar, tot je een soepel deeg zonder stukjes hebt en leg een uur koel
Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met het deeg doe er bakpapier in nu 10min blindbakken.Haal de vorm uit de oven, zet nu op 170°
Verwijder het bakpapier en bakparels..Smelt de chocolade au bain marie en smeer de bodem en wanden in.Doe het mangomengsel in de taart.Maak nu de crumble Meng de bloem, suiker en zout in een kom door elkaar. Voeg de koude boter in kleine blokjes toe en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg. Verkruimel het deeg over de taart.Bak de taart in 50 a 60min goudbruin. Haal de taart uit de oven en laat 'm in de springvorm goed afkoelen. Strooi er voordat je 'm serveert poedersuiker over. Of met een klein spuitzakje slierten chocolade.
Succes
Grtjs
Kurt





