
Ik maakte een heerlijke blauwe bessen cake met blauwebessen topping en amandel,heel eenvoudig om te maken!
Bakvorm: 20cm/4cm hoog
receptje
Ingrediënten:
- 120gr zachte roomboter
- 115gr kristalsuiker
- 5gr vanillesuiker
- 3eieren
- 95gr witte chocolade van goede kwaliteit
- 125gr bloem
- 100gr amandelmeel
- 1 1/2 tl bakbloem
- Snuif zout
- 140gr blauwe bessen
Topping:
- 270gr blauwe bessen +30gr extra
-100ml water+1Sl water
-2el maïzena
- 2slbloemsuiker
- sap van 1/2 citroen
Bereiding:
Smelt au bain marie de chocolade
Klop de boter romig en voeg er de suiker aan toe(klop verder),voeg er ei per ei aan toe telkens het ei is opgenomen in ' t beslag.doe er de gesmolten witte chocolade bij En vervolgens spatel je de bloem,amandelmeel en bakpoeder onder tot een egaal beslag.Meng er de bessen onder.
Zet de oven op 175°
Boter een bakvorm in en giet het beslag in de bakvorm,spatel het beslag mppi egaal en bak 40min op hete lucht.
Maak de topping
Doe de bessen,suiker,de eetlepel water en sam can een halve citroen in een steelpannetje en zet 10min te pruttelen,meng de maïzena(aardappelzetmeel)) goef met het water en voeg toe aan de bessen.kook nog een 5min tot een dikke konfituur en laat afkoelen.
Ondertussen is de taart gebakken,laatveven koelen en haal ze uot de bakvorm.
Laat de cake verder afkoelen en doe de topping rijkelijk over de cake,verdeel de overige bessen en serveer...
Succes met dit toetje!
