Omgekeerde amandel/kokos cake met gecarameliseerde banaan en chocolade

Ingrediënten voor de topping:
- 15gr boter
- 20gr suiker
- 2bananen in schijfjes
Bereiding topping:
smelt op een laag vuurtje de boter, voeg de suiker toe en wacht tot het begint te kleuren (karameliseren), voeg dan de schijfjes banaan toe en laat 5min karameliseren,neem dan van het vuur, let op afhankelijk van de bananen , dat ze niet te zacht worden!Zet dan opzij.



Ingrediënten cake:
- 2eieren
- 60gr suiker
- 130ml melk (volle)
- -een snuif zout
- 1tl vanille extract
- 140gr bloem
- 6gr bakbloem
- 40gr amandelmeel
- 50gr boter
- 50 gr kokos schaafsel
- 40gr chocolade bakparels
VOORBEREIDING BAKVORM:
vet een bakvorm lichtjes in, knip een bakpapiertje op maat en bekleed de bakvorm,schik alle schijfjes banaak keurig in de bakvorm en zet koel.
Zet de oven op 180°
Bereiding cake:
Snij de bananen in plakjes van ongeveer 1cm, smelt vervolgens 25gr boter en roer er 40gr van de suiker door.
Verdeel het in de bakvorm en schik daarop de plakjes banaan.Klop in een mengkom de rest van de boter, suiker licht romig en vervolgens ei per ei er door.Spatel de bloem,amandelmeel en kokosrasp, het zout, en bakpoeder door het beslag,daarna de melk en vanille extract, doe dit voorzichtig om de luchtigheid te behouden. Als laatst de kokos en de chocoladeparels, giet nu het beslag in de bakvorm.Strijk met een spatel mooi glad en bak nu op 35/40min goudbruin en gaar (doe de priktest), neem uit de oven en draai omiddelijk om op een rooster, neem de bakvorm weg en haal het bakpapiertje voorzichtig weg (dat gaat goed zonder kleven)
eet lauw met bolletje vanille!
Smakelijk!
-