Omgekeerde amandel/kokos cake met gecarameliseerde banaan en chocolade

Ingrediënten voor de topping:
- 15gr boter
- 20gr suiker
- 2bananen in schijfjes
Bereiding topping:
smelt op een laag vuurtje de boter, voeg de suiker toe en wacht tot het begint te kleuren (karameliseren), voeg dan de schijfjes banaan toe en laat 5min karameliseren,neem dan van het vuur, let op afhankelijk van de bananen , dat ze niet te zacht worden!Zet dan opzij.



Ingrediënten cake:
- 2eieren
- 60gr suiker
- 130ml melk (volle)
- -een snuif zout
- 1tl vanille extract
- 140gr bloem
- 6gr bakbloem
- 40gr amandelmeel
- 50gr boter
- 50 gr kokos schaafsel
- 40gr chocolade bakparels
VOORBEREIDING BAKVORM:
vet een bakvorm lichtjes in, knip een bakpapiertje op maat en bekleed de bakvorm,schik alle schijfjes banaak keurig in de bakvorm en zet koel.
Zet de oven op 180°
Bereiding cake:
klop de eireren met de suiker tot een romig en bleek geheel,voeg de melk,zout,kaneel,vanille toe en klop nog even goed door, spatel vervolgens de bloem,amandelmeel,bakbloem kokos door het eiermengsel en als laatst de kokos en de chocoladeparels, roer het beslag goed door en giet in de bakvorm.Strijk met een spatel mooi glad en bak nu op 35/40min goudbruin en gaar (doe de priktest), neem uit de oven en draai omiddelijk om op een rooster, neem de bakvorm weg en haal het bakpapiertje voorzichtig weg (dat gaat goed zonder kleven)
eet lauw met bolletje vanille!
Smakelijk!
-