BAILEYS salted caramel cake met vleugje kaneel en sinaas

Bij dit koude weer past alles wat met kaneel,appel,speculoos,anijs,sinaas of verse walnoten te maken heeft...dus dacht ik "waarom niet een cake waarin een paar ingrediënten die typisch winter zijn te combineren..
Dus ging ik aan de slag met een recept van cake,deed daar Baileys salted caramel ,zeste van een sinaasappel en vleugje kaneel bij...maar hoe zou ik van een saai uitziende cake toch iets moois kunnen maken...ik gebruikte mijn basis suikerglazuur en deed daar 1 1/2 sl Baileys bij en een mekkere topping was geboren...hieronder leg ik uit hoe ik de cake maakte...
Ingrediënten:
- 5eieren
- 125 gr kristalsuiker
- 125 gr bruine suiker
- 1tl vanille
- 250ml neutrale olie(arachide)
- 250ml Baileys salted caramel
- 125gr bloem
- 1tl kaneel
- zeste van 1 sinaasappel
- 80gr gegrilde walnoot en in stukjes gehakt
- 125gr maïsblmoem
- 3tl bakpoeder
Werkwijze:
Oven op 180°
Doe de eieren met suiker(s) in de mix kom en klop stevig en luchtig,voeg de vanille en zeste toe en vervolgens in een straaltje de olie en Baileys.Zeef de bloem,bakpoeder,maïsbloem boven het beslag en spatel rustig om
Spatel als laatst de gehakte nootjes onder het beslqg en giet in een beboterde (en benloemde) bakvorm.Een ciliconen bakvorm lukt ook en hoeft geen voorbereiding.
Bak de cake nu op 60min gaar.Wacht 15min om de cake uit de vorm te halen en zet op een rooster.
Maak nu het glazuur:
- 1eiwit
- 100gr poedersuiker
- 2el Bqileys
Klop het eiwit schuimig,meng de suiker wit en glanzend,vervolgens de Baileys...giet over de cake en verdeel nog wat nootjes.
Smakelijk!


