Peren🍐plaatcake met walnoot en chocolade🍫

Heerlijk tussendooryje op het werk of vertoeven in de tuin met een kopje heerlijke koffie en deze lekkernij...op het nippertje deze naar winter smakende cake...
Ingrediënten:
- 170 gr zachte boter
- 170 gr bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 225 gr bloem
- 4 gr bakpoeder
- snuif kaneel
- 350 gr peer in kleine blokjes
- 50 gr pure chocolade in kleine blokjes
- 50 gram gehakte walnoot
Bereiding:
Zet de oven op 170°C. Bekleed de bakvorm met way bakpapier.
Klop de boter luchtig vervolgens voeg jr de suiker erdoor en begin terug te kloppen, Voeg ei per ei toe, en klop er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn.
• Spatel de gezeefde bloem,kaneel en bakpoeder door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk en behoud zo het beslag luchtig, tot dat alles gemengd is.
Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel daarover de helft van de peer. Doe de rest van het beslag daar boven op en verdeel gelijkmatig en tot slot de rest van de peren, walnoot en dan de chocolade er over.
Bak de cake in 45-55 min Controleer met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.
Laat de cake goed afkoelen om vervolgens uit de vorm te halen en het bakpapier te verwijderen.
TIP: lust je geen peer? Vervang gerust door appel!
Bruine suiker kan je ook door kristalsuiker vervangen maar geeft een andere smaak.
Snijd in gelijke blokjes en geniet!
Succes!
TIP: lust je geen peer? Vervang gerust door appel!
Bruine suiker kan je ook door kristalsuiker vervangen maar geeft een andere smaak.
