
Voor het Koekje
- 125 gr eiwitten
- 80 gr verwarmde suiker
- 20 gr suiker
- 30 gr bloem
- 180 gr broyage (= 90 g amandelpoeder + 90 g suiker)
frangipane vulling (broyage)
Breng de volgende ingrediënten samen en kneed met de hand....
- 60 gr boter
- 60 gr amandelpoeder
- 60 gr suiker
- 1 ei
- 13 gr patisseriebloem
- paar druppels amandel eccence
Afwerking
- amandelschilfers
- suikerglazuur
BEREIDING:
Koekjesrand
- warm 80 gr suiker op tot deze warm aanvoelt
Klop de eiwitten schuimig met 20 g (koude) suiker. Voeg er de verwarmde suiker geleidelijk aan toe en klop machinaal tot een merenque.
- doe de broyage bij het eiwit en spatel voorzichtig en zo kort mogelijk onder het eiwit
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, en teken er cirkels op van 4cm ø op het papier als hulpmiddel met voldoende afstand
- Spuit met het schuim op de cirkels en bestrooi deze cirkels met amandelschilfers.
Zet de oven op 180°
Frangipanne vulling
- Klop het ei onder de boter, voeg de broyage toe en meng goed. Klop dit tot een luchtig beslag
Zeef de bloem en spatel onder het beslag
- doe het beslag in een spuitzak en vul het midden van de cirkels hiermee op
Bak de spiegeltjes nu op 15min gaar...
Maak suikerglazuur met:
- 1eiwit
- 300grpoedersuiker
- 1tl citroensap
- paar druppels amandeleccence(of vanille)
Klop het eiwit goed schuimig,voeg de poedersuiker stelselmatig toe en blijf roeren tot een wit glanzende créme,alsoor het citroensap en eccence en roer goed om.Mogelijks heb je nog wat moedersuiker extra nodig.
Zet koel .
Doe de suikerglazuur in een spuitzak en knip klein topje af om voorzichtig het spiegeltje op de frangipane te spuiten (let op! koekje moet afgekoeld bij voorkeur in de frigo gekoeld zijn)
Na 30min is de glazuur uitgehard.
Succes!
