Eclairs met chocolade

Eclairs van het huis 😋...
Met overschotje chocolade, maak ik morgen iets anders.. 😁

Soezendeeg:
- 250ml water
- 90gr roomboter
- 4 eieren
- 150 surfina bloem

Bereiding:

Doe water, boter en zout in een halfgrote kookpot, breng a/d kook en roer er de bloem onder tot een goede massa,het is een droog deegje nu maar komt goed! doe in de mengpot en klop 1min, zodat het wat afkoelt, doe er één voor één een ei bij,tot je een glad mengsel hebt en niet meer kleeft, mogelijks volstaan 3 eieren!, doe in een spuitzak met gladde of fijn gekartelde mond van 17mm en spuit in 13cm lange worsten op 4cm afstand, je kan de deeg met dorage instrijken.

Bak 15min op 200° en veerlaag dan naar 180° bak nog es 15min goudbruin.
Snijd dan de eclairs open en laat ze met open zijde naar boven, in de oven op een kiertje uitdrogen.

Je kan ze ook inspuiten met een speciale spuitmond voor eclairs

Maak nu de banketbakkersroom zie recept
En spuit met getand spuitmondje in de bodemkoek van de eclair.

Maak de chocolade topping:
- 100ml room
- 200gr fondant chocolade pellets
- 200gr poedersuiker

Breng alle ingrediënten op zacht vuurtje aan het smelten, niet té heet!, dop er dan horizontaal de eclair dekseltjes in en zet ze op de opgevulde eclair bodems en versier naar believen.

Success!