Ingrediënten:

Vlaaiendeeg (zie TIPS)
Vulling:
- 2 grote bokalen krieken 
- 175gr fijn suiker
- 40gr koudbindmiddel

- Grove vlaai suiker
- 1ei + wat melk
- Bakspray
- Vlaaien bakvorm (ø22cm)

Bereiding:
Maak eerst de vulling:
Giet de krieken af maar hou even het sap opzij.
Meng de suiker met koudbindmiddel en doe stapsgewijs bij de krieken met een scheutje van het sap, dit moet beetje op't gevoel,ik gebruikte ongevr een kopje sap.
Je verkrijgt na 15min een confituur.Mogelijks hou je wat suikermengsel over!
Zet even opzij...
Rol eerste deel deeg uit tot een curkel,groot genoeg voor uw vakvorm en ongvr 3 a 4mm dik,leg even in de diepvries, (zo rolt het gemakkelijker uit zonder scheuren.)
Spray of vet de bakvorm in en rol de deeg uit over de bakvorm,druk lichtjes aan,rol het overige deel op de randjes er af en prik voldoende gaatjes in de bodemdeeg.Breng de kriekenbereiding op de bodemdeeg en smeer mooi vlak uit.
Maak nu het raster met een vlaaistans of snijd reepjes met gekartelt deegsnijdertje van het 2e deel uit gerolde deel deeg.Leg het op de vlaai en druk de randjes lichtjes aan.
Maak met resterende deeg eventueel leuke figuurtjes en breng ze aan op de taartrand,laat de taart nu 30min rusten.


Zet de oven op 200°
Klop het eitje op met een scheut melk
Doreer de vlaai (of spray nat met water)
Bestrooi goed met de vlaaien suiker en bak nu af op ongev 25 a 30min (hou laatste 5min in't oog) voor een goudgeel/bruine korst.
Laat dan de kriekenvlaai even rusten op het aanrecht en haal dan uit.

De taart is lekkerst (vind ik) na één dag en wordt enkel maar beter.

TIP:
- Deze is lekker lauw/warm met bolletje ijs!
- Vervang krieken door kersen
- Koudbindmiddel vind je bij een bakkersspeciaalzaak
- Een vlaaien bakvorm heeft een losse bodem die zeer gemakkelijk werkt.
- Maak met het kriekensap,een spiegel voor andere taart.

Succes!