Frangipane pistache taartje met peer🍐

Met de basis voor een frangipane vulling, een handvol peren, wat pistache noten maak je deze lekkere taart...

Super lekker en niet bijzonder moeilijk!, da's dan ook mijn bedoeling om jullie iets heerlijks te laten maken waarbij eigen creaties (lees voral de TIP's)

Taartbodem:

Ik gebruikte een lange taartvorm, je kan perfect een ronde, gekartelde etc gebruiken, wat je liefst hebt!

Maak de taartbodem:

Ingrediënten:

- 180gr patisseriebloem

- 40gr amandelmeel

- 120gr zachte roomboter in stukjes

- 30gr fijn kristalsuiker

- Snuifje zout

- 1ei

- Paar druppels amandel eccence

Meng de bloem met het zout, boter, amandelmeel, suiker, ei en eccence kort in de mixpot met de K haak, neem de deeg uit de pot en kneed nog heel even met de handen, wikkel de deeg in huishoudfolie en druk wat plat, zet een uur in de frigo.

Maak de vulling,

Ingrediënten:

- 170gr roomboter

- 170gr basterdsuiker

- 60gr zelfrijzende bloem

- 120gr amandelmeel

- 3eieren

- Pistache eccence

- 1 tot 2Sl Pistache créme (kan je zelf maken)

- 100gr verse pistache nootjes (grillen)

Heel kleine hoeveelheid groene kleurstop (ik gebruik steeds poeder)

 

Voor de afwerking: 3 conference peren (niet té rijp, dat maakt het gemakkelijker om in te snijden en wat in het beslag te drukken)

- Amandelschilfers

- Bloemsuiker

- Abrikozen confituur

Doe de boter, suiker, bloem, amandelmeel, Pistache créme, kleurstof en de eccence in de mixpot  en mix met de K haak,voeg één voor één ei er bij (niet overmixen)

Gril de pistache nootjes (de aroma’s zijn dan veel beter) en hak ze in stukjes, en let op, niet te fijn!  (ik gebruikte een hakmolentje), spatel deze nog door het beslag en doe in een spuitzak. Zet het beslag opzij.

Zet de oven op 170°

Neem nu de deeg er bij en rol uit tot de vorm die je gekozen heb en drapeer uw vorm, mogelijks moet je tussendoor de deeg even in het vriesvak terug leggen, als deze te warm wordt tijdens de bewerking. Druk goed aan tegen de randjes.

Op de bodem leg ik een op maat geknipt bakpapier en vet de randen even in met wat boter. Met de taartvorm koel, zo voorkom je het uitzakken van de beboterde randen (zélfs 5min in de diepvries)

Neem er de taartvorm terug bij en de vulling in de spuitzak, knip een stuk van de spuitzak en verdeel het beslag in de taartvorm, nadien strijk je het mooi plat.

De peren schillen en het klokhuis verwijderen, insnijden en druk je zoals op de foto of naar wens lichtjes in de deeg.

Verdeel wat amandelschilfers over de taart en bak nu op ongeveer 45 a 50min gaar.

Laat 10min afkoelen om vervolgens de taart uit de bakvorm te halen.

TIP: Werk af met wat abrikozengelei en nadien met bloemsuiker, werk niet te snel of de suiker lost op in de abrikozengelei.

Indien je niet houd van peren, werk met appelen, of bak de cake zonder fruit en garneer nadien met verse aardbeien en wat gegrilde pistache nootjes.

Succes!👍🏻