

Maanzaad cake met vleugje rum en citroen...
Receptje 👇🏻
Ingrediënten:
- 150gr zachte boter
- 200gr poedersuiker
- zeste van 1citroen🍋
- 20ml bruine rum
- mespunt zout
- 6 gesplitste eieren
- 200gr gemalen maanzaad
- 50gr bloem
- 30gr maïzena
Bereiding:
Roer de boter met 75gr bloemsuiker goed romig en voeg er vervolgens de zeste,rum en zout aan toe,meng dit alles goed door.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en voeg er ondertussen de rest van de suiker aan toe, klop verder tot stijve pieken.
Meng in een andere kom het maanzaad,bloem en maïzena.Neem de kom eiwitschuim en doe daarvan 1/3e bij het botermengsel en spatel er voorzichtig door.Doe daar nu het maanzaad mengsel bij en meng vervolgens de 2/3e overtollige eiwitten er bij...voorzichtig zodat het beslag luchtig blijft.
Zet de oven op 190°
Vet de springvorm goed in en strooi wat paneermeel over de ingevette vorm.
Vul de vorm met het beslag en bak op 45 min .
Laat de taart 30min afkoelen en ontdoe de bakvorm.
Als de taart voldoende is afgekoeld,breng je er glazuur op aan.
Klaar!

