Dulce Pecado de Baileys

Ik kocht mij onlangs die fles Baileys dus...en dacht, " samen met de Dulce leche moet daar iets van te maken zijn...ik wil trouwens alles anders dan origineel dus maakte ik een nogal bijzonder lekker taartje die heel veel tijd in beslag neemt indien je geen goede voorbereiding deed.

Deze viel alvast meteen in de smaak en komt dus nog op tafel...

succes met dit taartje!

Maak een dag op voorhand de Dulce Leche!(zo win je minstens 2u!
voor de taartdeeg...
Ingrediënten taartbodem

- 300gr bloem
- 35gr amandelmeel
- 200gr suiker
- 1 1/2 bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 180gr zachte roomboter
- 3 grote eierdooiers of 4kleine🥚
- 1sl amandel extract( let op dat deze niet overheersend is!) 

Bereiding:
Zeef de bloem,amandelmeel,zout en bakpoeder in een kom.
Meng de boter,suiker in een mengkom met mixer tot een bleek en romige kleur,voeg een per een eierdooier toe tot alles goed gemengd is,spatel in delen het bloemmengel onder tot een deegje en kneed even kort manueel. Verdeel in 2 ongelijke delen, het grote voor de bodem,kleine voor het "deksel" en pak in in huishoudfolie.laat 60min rusten

<span;>Maak de Baileys banketbakkersroom
<span;>Ingrediënten:

- 400ml volle melk
- 150ml Baileys Salted Caramel
- 4eierdooiers
- 50gr maïzena
- 1vanillestokje
- 120gr suiker

Bereiding:
Verhit de melk,Baileys en suiker, ondertussen snijd je de vanillepeul langsdoor en haal de zaadjes er uit, doe zaadjes en peul in de melk en zet op gemiddeld hoog vuur.
Meng goed de eierdooiers met de maïzena.
Net voor de melk gaat koken doe je een scheut bij het ei en meng tot een papje , vermijd klonters door te veel melk bij te doen!
<span;>Als de melk kookt, haal je de peul er uit en doe je het eiermengsel bij de melk, laat even doorkoken op laag vuur .Nadien leg je op de pudding huishoudfolie om velvorming te voorkomen. En zet opzij.

Zet de oven op 200°
Rol het grootste deel deeg uit op een vel bakpapier tot een schijf,ongeveer 3cm groter dan de omtrek van uw bakvorm (mijn bakvorm een vlaaienvorm=21cm ø)indien het warm is in uw woning, koel de deegschijf even in de diepvries, maak het deksel met overige deeg op de zelfde wijze maar dat deze in uw bakvorm past om de taart af te sluiten.
En leg dan de gekoelde deeg in de bakvorm vorm en vul dan met de banketbakkersroom tot net onder het randje.neem 2e deel deeg uit het koelvak en leg op de cake, druk de rand voorzichtig en lichtjes aan...

Bak nu  20min(200°) en verlaag dan naar 180° nog een 15min, laat 10min staan in bakvorm, en haal deze voorzichtig uit...laat nog even afkoelen voor je de bodemplaat weghaalt..de pudding moet nog opstijven en kans dat de taart breekt...zou jammer zijn.

Werk dan af met Dulce Leche, bresiliénne nootjes en  poedersuiker!