Sinaasappel 🍊🍊cake met amandel

 

Bereiding:

2sinaasappels
eieren
250 gr amandelmeel
190 gr kristalsuiker
- 10 gr vanillesuiker
2 tl bakpoeder
- 1tl kaneel

Extra:

- 1sinaasappel
- Amandelschaafsel
- Sinaas jam

springvorm ø 23 cm

Bereiding:

Kook de appelsienen gedurende 2 uur op een zacht vuurtje en hou extra water klaar om bij te vullen.

Snij de sinaasappels in grove stukken en blend ze tot pulp in een blender (helemaal,mét de schil). 

Verwarm de oven voor op 180°C.


Vet een springvorm in en bekleed deze met bakpapier. (zo komt de cake er heel vlotjes uit). 

Klop de eieren met de suiker tot het een witte mousse vormt met de mixer. Doe er de sinaasappelmousse bij.
Doe bakpoeder en kaneel bij het amandelmeel en spatel vervolgens onder de eiermousse met sinaaspulp

Snijd de sinaasappel in fijne schijfjes en schik ze op de taartbodem
Stort het beslag in de bakvorm en smeer mooi glad.
Bak de cake nu ongvr 35 a 40min.
Dit is een vochtige cake!


Maak de springvorm los en draai om op een ronde rooster,verwijder de bodem en laat even afkoelen.

Verhit 2sl sinaas jam met 1sl water en breng voldoende aan op de  cake,strooi wat geschaafde amandelschilfers op de taart en wat bloemsuiker.

Klaar!...

Succes met dit lekker en koolhydraat arm taartje!