
Recept pistache cake
- 180gr zachte boter
- 70 gr kristalsuiker
- 16gr vanillesuiker
- 4 eieren
- 100 ml slagroom
- mespunt zout
- 100 gram ongezouten pistachenoten
- 230 gram witte chocolade
- 120 gram bloem
Bereiding:
Zet de oven op 160°
Mix in een kom de zachte roomboter met de suiker en de vanille suiker, hoge toeren, tot het wit en romig is.
Voeg er de eieren een voor een aan toe,dan de slagroom en het zout ,mix goed.
Gril en hak de pistachenootjes,
Smelt de witte chocolade 'au bain marie'.
Meng dan witte chocolade, de gehakte pistachenootjes en op het laatst de bloem door het beslag.
Doe het beslag in een grote met boter ingevette springvorm,met op de bodem bakpapier.
Bak de cake in ongeveer 50min. goudbruin.
Laat de cake even afkoelen voordat je 'm uit de vorm haalt.
- Smelt nu pistache créme op een middelhoog vuur en breng aan op de cake.versier nr keuze.
Voor de groene glazuur:
- 1eiwit
- 150gr poedersuiker
- 1tl citroensap
- paar druppels eccence
- groene kleurstof
Klop eiwit goed schuimig,meng het poedersuiker er door , voeg citroensap,eccence en kleurstof toe en goed doormengen tot een glanzend papje.
Doe op de afgekoelde taart en zet fris...
Succes!

