Bakewelltaart uit UK (Derbyshire)

Ingrediënten:
Voor de bodemdeeg:
- 300gr patentbloem
- 150gr koude roomboter in stukjes
- een snuif zout
- paar druppels vanille eccence
- 75gr poedersuiker
- 2eieren
Bereiding:
Meng bloem,boter ,eccence en zout in een keukenrobot en gebruik de K haak op hoge toeten, zo krijg je een grove crumble, klop de eieten los en voeg geleidelijk toe aan de crumble.
Kneed even manueel verder, verpak in huishoudfolie en laat een uurtje in de frigo rusten.
Vet een bakvorm met losse bodem in en zet koel.


Rol het gekoelde deeg uit tot 5mm dik,dit gaat het beste tussen bakpapier, steek het 1min in de vriezer, zo kan je gemakkelijker de deeg in de vorm bekleden(vandaar ook de bakvorm te koelen) en scheurt de deeg niet en rol ze dan voorzichtig, tijdens het maken van de vulling in de vorm.Doorprik de bodem en bestuif met bloem zet dan terug koel
Eet de oven op 180° en maak de vulling
Zet de volgende Ingrediënten voor de vulling klaar en vul dan de bakvorm met deeg,met blindbakvulling,gebruik een stuk bakpapier maar lees onderaan de tip!
- 150gr fijn kristalsuiker
-120gr zachte roomboter
- 3eieren
- 150gr amandelmeel
- amandel eccence
- 30gr patentbloem
- frambozenkonfituur
- amandelschilfers
De oven is nu heet genoeg, bak de vorm op 15min...
Klop ondertussen de suiker en boter wit romig , klop er een voor een de eieren door met wat eccence.Spatel er de bloem door en zet opzij.
zet de oven op 170°, haal de bakvorm met koek uit, verwijder het bakpapier met bakparels en strijk de boden voldoende in met konfituur.

Vervolgens breng je de vulling aan (doe ik met een spuitzak) en met een spatel strijk je mooi glad, besyrooi dan met de amandelschilfers en bak de taart op 40min gaar, ze voelt dan stevig aan.Laat de taart dan afkoelen op de taartrooster en werk dan af met wat bloemsuiker.
Smakelijk!
TIP1 :Ik snijd een stuk bakpapier, maak het goed nat, wring het uit en sla er het overtollig water af, leg in de vorm en doe er de bakparels in...het papier neemt dan maximaal de vorm van de taart aan.
TIP2:Met een buisje (dikte van een potlood,handvat van een kleine spatel of penseel) druk je de randjes luchtjes aanvoor een mooie ribbel (zie foto)
Succes!
