Appeltaartje met rozijntjes

Ingrediënten:
Bodem
-  97gr boter
- 60gr suiker
- boter/vanille eccence
- 170gr bloem


Appelmengsel:
- 3jonagolden
- 75gr rozijnen
- 70gr suiker
- wat citroensap
- kaneel naar smaak


Cake beslag:
-  200gr boter
-  300gr suiker
-  snuif zout
- -amandel eccence
- 2eieren+1 dooier
- 100gr lauwe melk
- 320gr bloem
- 100gr amandelmeel
- 16gr bakpoeder


Afwerking:
- 1 jonagolden
- abrikozenjam
- handje gehakte pistache nootjes

Bereiding:
Meng en kneed voor de bodem de zachte boter met de rest van de ingrediënten.
Leg in de bakring bakpapier ,vet de rand in met wat boter en breng de deeg aan in een gelijk laagje,prik voldoende in met een vork.Bebloem de bodemdeeg en veeg met borsteltje de bloem in de gaatjes.Zet nu opzij


Vulling:
Schil de appelen en snijd in blokjes,besprenkel met citroen,voeg rozijntjes, suiker en kaneel er aan toe en roer goed om.


Cakebeslag:
Klop de zachte boter met suiker,zout , amandeleccence en de helft van de melk luchtig tot een créme en voeg ondertussen ei per ei en de dooier er aan toe, en als laatste de andere helft van de melk.
Zet de oven op 175°
Giet het vrijgekomen sap af en breng de vulling aan in de bakvorm en verdeel gelijk...
Spuit met een spuitzak het cakebeslag gelijkmatig over de vulling en strijk wat plat.
Schil de 2 jonagolden en snijd in dunne schijfjes,garneer hiermee het cakebeslag en bak nu 50 a 60min ...
Laat afkoelen in de bakring...
Haal de bakring  weg en abricoteer goed de taart,verdeel de pistache  nootjes
En nu...

Smullen maar!