3 koningentaart

Ingrediënten
- 110 gr amandelmeel
- 95gr kristalsuiker
- 5gr vanillesuiker
- 2 eitjes
- 100 gr zachte boter
- 20gr bloem
- 1 tl zeste van een citroen
- 2 schijven bladerdeeg
- paar druppels eccence
+ 1 losgeklopte eidooier
- 1 amandel boon of beeldje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng in een keukenmachine het amandelmeel met de suikers, 2 eieren, boter en citroenzeste en eccence tot een romige crème ,spatel de bloem inder het beslag.
- leg de plak bladerdeeg op uw een bakpapier, en klop het eitje los .
- Verdeel de frangipane met een spuitzak over de deegcirkel en steek ergens de boon of het beeldje in. hou een rand vrij die je met het ei doreerd.Leg er het 2e vel op en druk lichtjes aan.Met een metalen ring,snijd je een mooie ronde taart en haal het overige deeg weg.Snijd nu de randjes naar eigen creatie en van het middenpunt van de taart naar buiten toe.Doreer de taart volledig en schuif het op een bakplaat.een rand van 1-2 cm vrij.
- Bak de driekoningentaart i30 minuten goudbruin en knapperig.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
Smakelijk!
