
Recept:
- 250gr bloem (Surfina)
- 150gr zachte roomboter
- 60gr donkere basterdsuiker
- 25gr honing
- 10gr vanillesuiker
- 20gr kristalsuiker
- 1/4 tl zout
- 1el melk
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1 1/2 tl speculooskruiden
- 1/2 tl kaneel
Bereiding:
Snijd de zachte boter in blokjes en doe samen met de suikers,honing en het zout in een kom, meng met de K haak,doe er ondertussen de melk, spekulooskruiden en kaneel bij. Als het gemengd is, doe je er stelselmatig de bloem en bakpoeder bij. Maak een bal, pak ze in keukenfolie in. Zet voor minstens een uur in de frigo.
Rol nu de deeg uit tot 2,5mm, rol met een structuur rol of druk meteen er vormpjes uit. Het snijden en reliëf behoud je best met goed gekoeld deeg! En
Schik ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier en plaats zeker 20min in de diepvries .
Onthou dus: De structuur en vormpjes uitsteken gaat het best met koude deeg!
Zet de oven op 180° en bak ze op 8 min (knapperig van buiten,zachter vanbinnen of 9 min knapperig...
Plaats ze dan op een rooster om af te koelen...
Succes!


