Pistache cake met ganache en vulling van peer🍐

Voor deze cake gebruikte ik een speciale vorm, die men kan afsluiten met deksel en nadien opvullen met een mouse,puddingʻ of fruitvulling.

Ik leg alvast uit hoe je te werk gaat...

Ingrediënten

- 2  peren (Doyene) zonder schil en klokhuis in stukjes
- 1/2 kopje suiker
- 1sl vanillesuiker
- 1/2 kopje witte wijn
- Zeste van 1/4e citroen  citroenzeste
- 2 blaadjes gelatine

Bereiding:
Week de gelatine in koud water
Doe alle overige ingrediënten in een steelpan en zet aan de kook, schep zodra er schuim komt er afop een laag vuurtje ongeveer 15min, zet het vuur af en mix tot een papje, knijp de gelatine uit en doe bij de peer, meng goed door en zet fris

Ingrediënten

Voor de cake

- 220 gr pistachenoten
- 80 gr patentbloem
- 220 gr zachte roomboter
- 5 eitjes
- 250 gr kristalsuiker
- 1 snufje zout
- 1 tl vanille extract

topping;
- 30 gr gehakte pistache noten
- Goud blaadjes

Bereiding pistachecak
ganache

- 200 gr pure chocolade
- 250 ml room
‐ 50 gr roomboter

Bereiding ganache

Hak de chocolade in stukjes en snij de roomboter in kleine blokjes. Doe deze samen in een kom.
doe de slagroom in een pan en breng deze aan de kook. Zodra de room kookt giet je deze over de chocolade en boter heen. Laat het 2 minuten rusten en begin dan met roeren tot dat alle ingrediënten gemengd zijn en de chocolade geheel gesmolten is.

Dek de kom af met folie en zet dit in de koelkast voor een paar uur of beter nog een nacht.


Bereiding cake
Zetde oven voor op 170 °

Bereiding pistachecake

Vet de bbakvorm, buis en binnenkant deksel  in met wat boter.

Doe de pistachenoten in een de blender en maal zo fijn mogelijk.

Meng het patentbloem en het zout met de pistache noten en zet dit aan de kant.

Doe in een aparte kom de boter en de suiker. Klop dit met een mixer op een hoge stand, ongeveer 6 tot 8 minuten zodat de boter schuimig wordt.

Voeg ei per ei toe en mix tot een glad beslag.
Zet de mixer uit en voeg de helft van het pistache mengsel aan het natte beslag toe. Meng goed met een spatel Wanneer dit goed gemengd is voeg je de andere helft toe en meng je nog es.

Giet het beslag in de bakvorm met ingevette as (hol buisje) verdeel wat stukjes peer en giet de 2e helft beslag,schuif het dekseltje op debakvorm(ingevet) en zet deze in het midden van de oven voor 45-50 minuten.

Laat de cake 15 a  20 minuten rusten en haal dan de buis uit de vorm. Laat het op een rek volledig afkoelen.
Wanneer de cake wat is afgekoeld haal je deze uit de vorm, wikkel je één eind in huishoudfolie, zet de cake recht (vertikaal) en spuit de peervulling in de buisholte, geregeld bijvullen want de vulling trekt wat in de cake. Indien voldoende afgekoeld in de frigo, smeer je  de cake af met de chocolade ganache, wat goud en de gehakte pistachenoten.

Nu enkel nog serveren met een kop koffie!

Succes!

Tip: 

Heb je deze vorm niet?, snijd dan de gewone, rechthoekige, ronde of vierkante horizontaal door met cakezaag en breng de vulling aan op één helft, leg er de 2e helft op en smeer af met de ganashe.