Rabarbertaartje met pudding en crumble

Bereiding van dit fris rabarbertaartje:
- 180gr patisseriebloem - 40gr amandelmeel - - 120gr zachte roomboter in stukjes
- 30gr fijn kristalsuiker
- Snuifje zout
- 1ei
- Paar druppels amandel eccence
Bereiding deeg:
Meng de bloem met het zout, boter, amandelmeel, suiker, ei en eccence kort in de mixpot met de K haak, neem de deeg uit de pot en kneed nog heel even met de handen, wikkel de deeg in huishoudfolie en druk wat plat, zet een uur in de frigo.
Maak de compot
- 450gr rabarber
- 45gr boter
- 70gr suiker
Bereiding:
Verwijder de schil en snijd de rabarber in stukjes,doe in een steelpan met de suiker en boter.Stoof op een gemiddeld vuurtje tot beetgare rabarbercompot en zet opzij
Maak banketbakkersroom op de gekende wijze of eerder bij mijn recepten.
Crumble ingrediënten:
- 75 gram ongezouten roomboter
- 60gram bloem
- 40gr amandelmeel
- 100 gram suiker
- Paar druppels amandel eccence
- snuf zout
Bereiding:
Doe de zachte boter in een pot en overige ingrediënten en tussen duim en wijsvingr knee je dit tot kruimels,zet dan opzij.
Zet de oven op 180°
Taart samenstellen:
Vet een springvorm (23cm)in met wat boter.
Rol de deeg uit tot 3 mm en drapeer de taartvorm met een rand van 3cm.Prik voldoende gaatjes in de bodem en bebloem de gaatjes.Spuit de banketbakkers room roiaal in de bakvorm en verdeel er vervolgens de compot over.Als laatste verdeel je de crumble die zorgt voor een knapperig korstje.
Bak nu de taart op 30min.
Laat de taart 10min rusten om de springvorm dan los te maken.
Voorzichtig! Indien de taart wat kleeft,kan deze breken bij het openen van de taartvorm.
Laat ze dan afkoelen in de frigo voor het verkrijgen van een stevige pudding.
Smakelijk!





