Rabarbertaartje

Dit lekkere taartje had een oorsprong van overschotjes, ik had nog deeg van de perentaart, frangipane en in de tuin Rabarber...zo'n taartje bak je dus op een uurtje tijd...de boodschap is, gooi overschotjes niet meteen weg, frangipane, kokos vulingen houden een tijdje goed in de frigo, deegjes kan je lekker invriezen!

Ingrediënten voor de bodemdeeg:

- 250gr bloem (Surfina)
- 150gr zachte roomboter
- 110gr kristalsuiker
- 10gr vanillesuiker
- 15gr cassonade suiker
- 1/4 tl zout
- 1el water
- 1el melk
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 2 tl gemalen gember( let op,de een is al sterker dan de ander)

Bereiding:
Snijd de boter in blokjes en doe samen met de suikers en zout in een kom, meng goed met de K haak,doe er ondertussen het water,melk en gemberpoeder bij. Als het gemengd is, doe je er stelselmatig de bloem en bakpoeder bij. Kneed tot een bal en pak het in keukenfolie in. Zet voor minstens een uur in de frigo.

Rol nu de deeg uit tot 3mm en leg in de taartvorm, prik verschillende keren in met een vork en bebloem zeer lichtjes de taartvorm, zet nu koek weg.



Ingrediënten Frangipane:

- 125 gr amandelmeel
- 125 gr suiker
- 125 gr boter
- 2 eieren
- 1 scheut amaretto