Frangipane taartje met gecarameliseerde peer

Ingrediënten:
-  225gr tarwebloem
- 100gr zachte roomboter
-  1 ei
- Snuifje zout
- 50gr suiker
- Beetje Pandan siroop of vanille eccence

Meng alle ingrediënten tot een deegje en verpak het in huishoudfolie, zet vervolgens minstens een uur koel.

Maak ondertussen de frangipane
Ingrediënten:
-  170gr roomboter
- 170gr basterdsuiker
- 60gr zelfrijzende bloem
-  120gr amandelmeel
-  3eieren
- amandel eccence

Bereiding:
Meng alle ingrediënten tot een deegje , en zet  koel

Bereiding peren:
2 tot 3  Doyenne peren
1l water
200gr kristalsuiker
Sap van 1/2 citroen

Schil de peren,snijd in kwartjes en verwijder het klokhuis.
Zet het water,suiker en citroensap aan de kook en doe de peer er in voor 10 min, doe de peren in een vergiet en laat ze uitlekken.

Caramel:
Ingrediënten:
-50 g bruine suiker
- 25 g boter
- Halve citroen

Zet suiker en citroensap aan de kook, niet roeren,hoogstens wat  met de pan bewegen, neem dan van het vuur en men er de boter onder.

Extra's:
Poedersuiker
Of
Abrikozenjam met scheutje water
Amandelschilfers

Samenstellen taart:
Neem de deeg er bij en rol deze uit tot 3mm en groot genoeg voor de taartvorm van ø22cm,drappeer de taartvorm,druk zachtjes de deeg aan en doorprik de bödem voldoende met een vork, ik bestuif dan lichtjes met bloem. Zet nu de oven op 170°
Doe de frangipane in de taartvorm een strijk mooi glad.vervolgens snijd je de kwartjes peer in dunne schijfjes en schik je als een bloem. De caramel kan je nog even opwarmen om gemakkelijker op de peer te strijken.
Zet nu de taart in de oven, na 20min breng je amandelschilfers aan naar behoefte en bak de taart nog extra 20min dus totale baktijd 40min.
Zet 5min voor de taart gaar is de abrikozenjam met water aan de kook
En breng na het bakken onmiddelijk aan op de taart.
Laat de taart afkoelen op de rooster.

Smakelijk!